Telekom Veszprém

Kézilabda Akadémia

Naptár

Betöltése

  | Mérkőzés után | Nem sikerült győzni, tisztes helytállás a Serdülő és Ifjúsági I.osztályban is.

  2019. Október 04.
  2 hete
  Komoly erőfelmérő volt a mai nap a Serdülő és Ifjúsági csapataink számára a Balatonfüredi KSE ellen.
  Serdülő csapatunk sajnos nem tudta felvenni a versenyt a megyei riválissal, Ifjúsági csapatunk viszont komoly ellenállást jelentett a jóval esélyesebb Balatonfüred számára. 

  Szokásos "hazai fordulót" játszottak csapataink pénteken a DEVM csarnokban, ilyenkor először a Serdülő, aztán az Ifjúsági csapatunk játszik a Tüzér utcai parketten.

  16:15-ös kezdéssel Rapatyi Tamás alakulata kezdte a délutánt, sajnos már az elején komoly előnyben voltak a vendégek. (6.perc: 0:7) Sajnos nem változott a mérkőzés képe, és az első félidő felénél már 10 volt közte. Küzdöttek a kis Telekomosok,néha szép akciókkal jelezték, ők is a meccsen vannak. A félidőre szinte nem matadt nyitott kérdés a mérkőzés győztesének kiléte felől. (Félidőben: 4:19)

  A második játékrészben többször szereztünk zsinorban két gólt, de sajnos a védekezés a mai napon nem volt stabil, könnyű gólok jellemezték a füredi alakulat játékát. 

  A végén közmetikáztunk a végeredményt illetően, ám így is kétszer annyi gólt szereztek a vendégek, és 15:30-ra megnyerték a mérkőzést.

   

  2019.10.04. péntek
  Serdülő I. osztály végeredmény:
  Telekom Veszprém 15:30 Balatonfüredi KSE (4:19)
  Telekom Veszprém: Hajdú, Tóth M. (kapusok), Szujó, Zombori 1, Szabó Á 4, Szabó M. 2,  Nagy 0, Kurbély 2, Kovács, Grunda 3, Báder 1, Balogh, Kazsoki 2, Bogdány,
  Vezetőedző: Rapatyi Tamás
  Másodedző: Ivo Diaz
  Stáb tagjai voltak még: Fekete Lászlóné Mónika

  Balatonfüredi KSE legjobb dobói: Hermann 5, Kovács -Klucsik 4-4

  Eredmény alakulása: 10.perc 2:10, 20,perc: 4:15,  30.perc: 7:20


  Edzői értékelés:

  "Sajnos nem voltunk meccsben, de ez az év tanuló év a játékosok számára. Minden mérkőzésből tanulni kell, hogy a jövőben fel tudjuk venni a versenyt a hasonló képességű ellenfelek ellen is. Küzdeni tudásból jelesre vizsgázott a csapat, nem adták fel még a nagy hátrány ellenére sem" 
   
   
  A Serdülő mérkőzés után következett az Ifjúsági, a vendégek kellőképpen komolyan vették a mérkőzést, 3 Junior válogatott játékossal érkeztek a találkozóra, köztük a tavaly még a Telekom Veszprém U21-es csapatának irányítójával, Kőhegyi Ákossal.

  A mérkőzés komoly tempóval kezdődött, mindkét csapat már az elején felvette az utazósebességet és gyors gólváltások jellemezték az első perceket. Ezután a remek felfogásban játszó hazaiak egy 3:0-val jelezték, nem ijedtek meg (8.perc: 6:3)
  Ezután  már 5 góllal is vezetett az Ivo Diaz által dirigált alakulat, de a vendégek nem akartak leszakadni és zsinórban szereztek 3 gólt, amivel ismét szoros lett a mérkőzés. (29.perc: 17:15)

  A második félidőben is kemény csata zajlott, sok kiállítás, feszült hangulat urakolkodott a csarnokban. A 41.percben egy 5:0-ás sorozattal már 4 góllal vezetett a Füred, ekkor kijött a két csapat közötti méretbeli és súlybeli különbség és a rutin. Ám a hazaiak nem adták fel, mindenki küzdött a pályán, a frissen beállt Mikler Krisztián bravúrok sorozatát mutatta be a kapuban, amivel felzárkóztunk 2 gólra. (52.perc 23:25). Ám ekkor megrázta magát a vendég csapat, és közé tett még két gólt amivel bebiztosította a győzelmét.

  "A sport megtanít becsületesen győzni, vagy emelt fővel veszíteni. A sport tehát mindenre megtanít.."

  Ami ezen az estén teljesen igaz volt a Telekom Veszprém Ifjúsági csapatára. Minden elismerést megérdemelnek, bravó fiatalok!


  2019.10.04. péntek
  Ifjúsági I. osztály végeredmény:
  Telekom Veszprém 25:29 Balatonfüredi KSE (17:16)
  Telekom Veszprém: Mikler, Kósa (kapusok), Szűcs 1, Markovics 6, Füry, Szabó 1, Almásy 3, Tóth, Pintér 3, Bakos 2, Bene 3, Horváth 6, Surguta, Körtélyesi
  Vezetőedző: Ivo Diaz
  Másodedző: Rapatyi Tamás
  Stáb tagja volt még: Fekete Lászlóné Mónika

  Balatonfüredi KSE legjobb dobói: Brandt 8, Vajda 4, Draskovics 3

  Eredmény alakulása: 10.perc 7:4, 20,perc:11:9, 40.perc: 18:21, 50.perc: 21:25


  Edzői értékelés:

  "Büszke vagyok a játékosaimra, a csapatra! Mindent beladtak és van amikor ez sokkal többet ér, mint egy győzelem. Tisztességesen helytálltunk egy jóval esélyesebb csapat ellen. Folytatjuk a munkát, köszönöm, hogy ilyen sokan kilátogattak a mérkőzésre és bíztatták a fiúkat. Fontos, hogy ebben a felfogásban kézilabdázzunk a szezon során, mint ahogyan azt ma tettük." -mondta Ivo Diaz vezetőedző a mérkőzés után.
   

   
   


   

  Kapcsolat

  Postacím:
  8200 Veszprém, Tüzér u. 42.

  E-mail:
  info@keziakademia.hu

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Partnereink