Naptár

Betöltése

  Barátság Tornája 2019 - Kielce - Összefoglaló

  2019. Március 25.
  1 éve
  Mint arról korábban beszámoltunk 2019. március 20. és 23. között ifjúsági csapatunk meghívást kapott a lengyel - magyar barátság emléknapja alkalmából megrendezésre kerülő "Barátság Tornája" eseményre.
   

  Szerdán délelőtt indult a csapat Kielcébe, a közel 9 órás út után egy közös vacsorával és egy technikai értekezlettel zártuk a napot.
  Másnap reggel a csapat közös programon vett részt, a Jaskinia Raj cseppkőbarlangot látogattuk meg.
  Egy nem túl nagy, de nagyon jól bejárható cseppkövekben gazdag  barlang. Mészkőben keletkeztek a cseppkövek kb. 360 millió évvel ezelőtt  a tenger mélyén. A barlang a cseppkövek a formai gazdagságával gyönyörködteti a látogatókat.
   
  Ezután pihenés, majd következett a torna első mérkőzése számunkra, a hazai PGE VIVE Kielce csapata ellen. 
  Az első félidőben remekül védekeztünk és pontosan támadtunk, aminek az eredményeként 6 gólos előnnyel várhattuk a második félidőt. Amely ugyanott folytatódott ahol abbamaradt, jó kapusteljesítmény és csapatmunka volt jellemző a játékunkra. A mérkőzés lefújását követően csapatunk vezetőedzője, Gulyás István kiemelte, sportszerű, ténylegesen a barátság jegyében lejátszott mérkőzést vívott a két csapat. Jó felfogásban, jó védekezéssel már az első félidőben eldöntöttük a mérkőzést.
  Hasonló folytatás volt elvárható másnap is, hazai riválisunk a MOL-Pick Szeged fiataljai ellen. Ám nem éppen az történt amire számítottunk.. 

  Lehet, hogy a korai kezdés, vagy a tegnapi meggyőző játék, de tény, rosszul kezdtük a mérkőzést. A védekezésünk nem adott szilárd alapot a támadásainknak, főként a beálló körüli védekezéssel nem lehetett elégedett a Gulyás duó. Támadásban a helyzetek megvoltak, lehetőségeinket sorra elpuskáztuk. Így saját magunkat hoztuk nehéz helyzetbe, de a félidő vége előtt pár másodperccel Szuharev Lev jelezte, nem szabad még leírni a bakonyi fiatalokat, 1 gólos hátrány nem tűnt tragédiának. 

  A második félidőben ugyanaz folytatódott, ami az elsőben, kimaradt ziccerek, gyenge védekezéssel. Így a Szeged a második félidő vége fele már 5 góllal is vezetett. Ezen a napon nagyon dekoncentráltan, sok hibával játszottunk..

  A mérkőzés után Gulyás Péter Akadémiánk szakmai igazgatója, csapatunk másodedzője kissé csalódottan mondta el véleményét a mérkőzéssel kapcsolatosan.
  "Sajnos ez egy ilyen nap volt, nekünk semmi, a Szegednek minden bejött. Egy meccs van, nem lehet hibázni, akár egy Final Four-ban. Sajnos több játékos nem a megfelelő hőfokon kézilabdázott. A védekezésünk gyenge lábakon állt, ziccerek sorozatát kaptuk, elöl pedig kihagytuk a kihagyhatatlant is. Megyünk tovább, holnap szépen szeretnénk befejezni a tornát a Wisla Plock ellen."

  Kérése meghallgatásra került, és két serdülő játékosunk, Nkousa Dávid és Markovics Patrik vezetésével 10 gólos győzelmet arattunk a másik lengyel csapat, a Wisla Plock ellen. 
  Kétarcú társaságunk ezen a napon a szebbik arcát mutatta, fegyelmezetten, jó védekezéssel aratott diadalt.

  A 3 napos tornát veretlenül a MOL Pick Szeged csapata nyerte, mögötte a mieink, majd a Wisla Plock és a Kielce csapata végzett. Az ünnepélyes díjátadón ott volt többek között Áder János Magyarország köztársasági elnöke, Andrzej Duda lengyel államfő és Porga Gyula, 2023 Európai Kulturális Fővárosa, Veszprém polgármestere is.

  A torna legjobb veszprémi játékosának fiatal kapusunkat, Nagy Bendeket választották.


  Egy nemzetközi torna mindig fontos a fiatalok számára, teljesen más közegben, más stílusú csapatok ellen szerezhetnek értékes tapasztalatokat. Ez most sem volt másképp, tanulni lehet és kell is ezekből a napokból.

  Köszönjük szépen Kielce városának, a PGE VIVE Kielce csapatának és mindenkinek aki részese volt idén a lengyel - magyar barátság napjának méltó megünneplésének.

  Bardzo dziękuję Polsce!
  Köszönjük szépen, Lengyelország!
   
   
   
   
   
   
   
   
   


   
   

  Kapcsolat

  Postacím:
  8200 Veszprém, Tüzér u. 42.

  E-mail:
  [email protected]

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Partnereink